Barátnőimmel most kitaláltuk különböző nemzeti ételekkel látjuk vendégül egymást. Ennek a zöldséges samozának nagy volt a sikere, igaz barátnőm gyúrt tésztával készítette.
Hozzávalók / 6 adag
A zöldséghez
30 dkg mexikói keverék
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
garam masala ízlés szerint
koriander ízlés szerint
római kömény ízlés szerint
gyömbér ízlés szerint
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
12 db réteslap
2 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
100 ml ketchup
10 dkg sűrített paradicsom
só ízlés szerint
1 ek cukor (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A zöldségeket egy kis olajon megpirítjuk, puhára főzzük.
Amikor majdnem kész, a fűszereket hozzáadjuk.
A réteslapokat egyenként megtöltjük kb. másfél evőkanál zöldséggel, és ügyesen háromszögletűre hajtogatjuk.
Sütőpapírossa bélelt tepsire tesszük, olajjal megkenjük.
Készre sütjük.
A mártáshoz valókat összeforraljuk, és kész.
0 Megjegyzések