Kedvet kaptam ehhez a réteshez. Eddig egyszer készítettem el nagyon régen, pedig nagyon ízlett. Most is nagyon ízlett, így elhatároztam, hogy gyakrabban fogom elkészíteni. Köretként is tálalhatjuk pl. harcsapaprikás vagy pörkölt mellé.
Hozzávalók / 4 adag

6 db réteslap (15 dkg)
50 dkg spenót
35 dkg juhtúró
15 dkg tehéntúró (tehéntúró)
40 g búzadara
2 db tojás
1 ek olívaolaj
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint


Elkészítés            
A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, összetépkedjük kicsit.
Az olajon a lereszelt fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval (a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró sós).
A túrókat összekeverjük 1 db tojással és a búzadarával. A spenótot jól kicsavarjuk, és a túrókhoz adjuk. Jól összekeverjük.
A vajat megolvasztjuk. 3-3 réteslapot összerakunk, és minden lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
Az egyik 3 db-os réteslap köteg egyik felének a szélére tesszük a töltelék felét, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A másik 3 db-os réteslapot ugyan így elkészítjük, tepsibe tesszük. Megkenjük enyhén felvert tojással, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 18-20 perc alatt pirosra sütjük.
Kivesszük a sütőből, ha megsültek, langyosra hűtjük, és felszeleteljük.
Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom "csemege".