Mostanában savanyítós hangulatban vagyok, és mi sem volt kézenfekvőbb, minthogy a cukkinit is bedobjam a mélyvízbe. Mivel keresem az új ízeket, eltértem a hagyományos fűszerektől, és így is nagyon finom!
Hozzávalók / 8 adag

1 közepes db cukkini
2 csapott ek cukor
1 ek só
1 ek bors (használhatunk szecsuáni borsot is)
1 kávéskanál chilipehely
2 db csillagánizs
125 ml ecet (a rizsecet a legjobb választás, de a házi 10%-os ecet is jó)
125 ml víz


Elkészítés

A cukkini kivételével az összes hozzávalót összekeverjük 125 ml vízzel.
A cukkinit kb. 1/4 cm-es karikákra vagy félholdakra vágjuk, és szorosan befőttes üvegbe tesszük.
Ha a só és a cukor teljesen feloldódott, akkor az ecetes levet a cukkinire öntjük.
A cukkini nagyságától függően szükségünk lehet több savanyító lére is, ugyanezekkel az arányokkal dolgozzunk.