Nagyon várom már a tavaszt! Az igazi tulipánokra sajnos még várni kell, de ezzel a mutatós finomsággal már most pár szálat az asztalunkra varázsolhatunk! :)
Hozzávalók / 5 adag
A tulipánokhoz (12 db)
12 db újhagyma
12 db paradicsom
A körözötthöz
12.5 dkg tehéntúró
12.5 dkg juhtúró
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
2 db újhagyma (apróra vágott)
1 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyem (vagy snidling)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
só ízlés szerint
Elkészítés
A körözött hozzávalóit jól kikeverjük (pár órára, akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük).
Másnap a tisztára mosott, szárazra törölt paradicsomokat éles késsel kereszt alakban bevágjuk, belsejüket apránként kiszedegetjük (óvatosan dolgozzunk, hogy a paradicsomok alja egyben maradjon, viszont ahhoz, hogy a belsejüket ki tudjuk szedegetni, elég mélyen be kell metszeni!).
Kiskanál segítségével töltögessünk meg minden szem paradicsomot az előzőleg elkészített körözöttel.
Tálaláskor díszítsük újhagymával a tálon.
0 Megjegyzések