A receptet a Kiskegyed konyhája illetve a Fanni konyha legújabb számában találtam, egy ott meghirdetett verseny győztes receptje:).
Hozzávalók / 4 adag
A padlizsánhoz
2 db padlizsán
20 dkg garnéla (mélyhűtött)
1 közepes fej vöröshagyma
3 db paradicsom
4 ek napraforgó olaj
5 g finomliszt
2 ek tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A körethez
20 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek vaj
2 db tojássárgája
3 ek tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, majd a húsát bevagdaljuk. Felforrósítjuk az olaj felét, kis lángon 5-6 perc alatt megsütjük a padlizsánokat vágott felükkel lefelé. Ezután a húsát kikanalazzuk, kb. fél centis peremet hagyjunk a padlizsánoknak. A kivájt húst apróra vagdaljuk.
A rákot megmossuk és hagyjuk kiengedni.
A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
A maradék olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzádjuk a padlizsánt, a paradicsomot, beleszórjuk a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, majd 3 ek. vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a rákot. Még 2-3 percig főzzük, és ezzel kész is a ragu.
A padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk sajttal, majd alufóliával letakarva betesszük az előmelegített sütőbe 20 percre. Utána levesszük a fóliát és még 5 percig pirítjuk.
A körethez a krumplit és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit sós vízben megfőzzük.
Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük, és egy kis vizet hozzáadva 20percig pároljuk. Ha elkészült, lehűtjük, majd turmixoljuk.
A megfőtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk egy tepsibe, és 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
0 Megjegyzések