Volt 6 db nagyfejű maradék gombám, és lejárás előtt álló mini-mozzarellám - ezt készítettem el, miután fantáziámat kicsit mozgásba hoztam. Az eredmény jó, és nagy mennyiségben (pl. Party) is gyorsan elkészíthető. Jó előételnek, party-snacnek, de reggelinek, avagy fogyós vacsorának is.
Hozzávalók / 2 adag
6 nagy db gomba
2 közepes db paradicsom
20 dkg mozzarella (mini, dobozban kapható)
bazsalikom ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma (nagy, avagy 2 kisebb)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat.
Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet.
A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk.
Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk.
Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések