Vendégváró előételként "alakalmazom" ezt az egyszerű, mutatós és egészséges ételt, de sok alkalommal szerepel könnyű vacsoraként is nálunk.
Hozzávalók / 4 adag

Személyenként
2 db piros kaliforniai paprika (más színű is lehet)
20 dkg bacon ( apró kockákra felvágott, vagy más húsos szalonna, pl. kolozsvári)
250 g krémsajt (enyhén sós, német fehér, feta, stb.)
5 csepp olívaolaj (extra szűz és/vagy balzsamecet)


Elkészítés            
A kalifornai paprikákat megmossuk, 4 cikkre vágjuk. A magházát kidobjuk.
A bacon szalonnát serpenyőben megpirítjuk.
A szalonnapörccel a paprikagerezd alját megtöltjük (2-3 kávéskanálnyit).
A szalonna tetejére krémsajtot teszünk (1-1,5 cm vastagon).
A tetejét pár csepp olívaolajjal és/vagy balzsamecettel meghintjük.