A hétvégén ünnepeltük dédi 84. szülinapját. Egy ilyen jeles napra különleges finomságot szerettem volna készíteni!
Hozzávalók / 6 adag
10 dkg finomliszt
14 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mandula
3 db tojás
2.5 dl tej
2 dl főzőtejszín
50 dkg körte
4 ek barna cukor
7 dkg mandulapehely (szeletelt mandula)
Elkészítés
Késes betétű robotgépben ledaráljuk a mandulabelet.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A körtéket megpucoljuk, kicsumázzuk és kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
24 cm-es levehető kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk (körberajzoljuk a papíron és úgy vágjuk ki, hogy pont méret legyen), kívülről alufóliával körbebéleljük az egészet (hogy a tészta biztos ne folyjon ki), majd ráöntjük a körtedarabokat, rászórunk 2 evőkanál barna cukrot és kanállal összekeverjük.
Keverőtálban fakanállal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot a liszttel és a manduladarával.
A tojásokat villával felverjük, a tejjel és a tejszínnel együtt a lisztes keverékhez adjuk és jól elkeverjük.
A tésztát a cukros körtedarabokra öntjük és megszórjuk a maradék barna cukorral és a szeletelt mandulával.
Kb. 60 percre sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük!
Ha már csak langyos, óvatosan levesszük a tortaforma oldalát, az egészet egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy másik tányérra, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítjuk egy tálaló tálra.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.
0 Megjegyzések