Végre megérettek a roppanós nagy szemű cseresznyék, amiből nagyon finom pitét lehet sütni!:) Most vaníliás krémmel készült a szokásos citromos pitetésztával.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
12.5 dkg margarin
20 dkg finomliszt
6 dkg cukor
1 db tojássárgája
0.5 csomag sütőpor
0.5 csomag vaníliás cukor
1 ek tejföl
0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
A töltelékhez
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
30 dkg magozott cseresznye (ízlés szerint)
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (Így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4 dl tejjel sűrűre főzzük.
Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz), és már mehet is a sütőbe.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
0 Megjegyzések