Még soha nem készítettem krumplis tésztát, pedig igencsak megettem a kenyerem javát. Ám fiam a facebookon követte a NoSalty-t, és ott látta meg a krumplistészta receptjét. Nem volt mit tennem, korán reggel felkeltem, nekiveselkedtem, és pillanatok alatt összeütöttem, és még a munkából sem késtem el.
Hozzávalók / 4 adag

2 db tojás
20 dkg finomliszt (tésztaliszt)
1 csipet só
2 közepes fej lila hagyma
5 ek kacsazsír
50 dkg burgonya
2 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés

A tojásból, lisztből, sóból tésztát gyúrunk, melyet letakarva vagy folpack-ba csomagolva hűtőbe teszünk minimum negyed órára.
A tésztát kinyúltjuk (tésztanyújtó gép: 3-as fokozat), lisztezett deszkán nagyobb kockákra vágunk (3x3 cm).
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük.
A lilahagymákat felkockázzuk, és a kacsazsíron megpirítjuk. Mikor már kezd karamellizálódni, rászórunk 2 ek pirospaprikát, és máris hozzáadjuk a főtt krumplit, amivel kicsit összenyomkodjuk.
A tésztát sós vízben 2 perc alatt kifőzzük és a zsíros krumplihoz adjuk, összeforgatjuk vele, frissen őrölt borsot adunk hozzá. 
Kovászos uborkával tálaljuk.