Ezt a finom köretet, ill. főétket egy fogyókúrának köszönhetem. 
Hozzávalók / 4 adag

800 g burgonya
25 dkg konzerv paradicsom (hámozott, darabolt, levével együtt)
8 szál kakukkfű (friss)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint (tengeri)
5 ek olívaolaj

Elkészítés

A burgonyát kockákra vágjuk. Egy magasabb falú tűzálló tálba tesszük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
A kakukkfű levélkéit lehúzzuk a száráról, rászórjuk a krumplira, és az ágakat is hozzáadjuk.
Meglocsoljuk olivaolajjal, lazán összekeverjük, és fedő nélkül sütőbe tesszük.
Sütőben megpuhítjuk, sütjük. Néhány percre a végén, ha van grillfunkció a sütőn bekapcsolhatjuk, hogy kissé pirultabb legyen a teteje.