Egyszerű köreteket szeretek készíteni. Persze egyszerű a rizs és a krumpli is, de amikor már unalmas, akkor érdemes kitalálni valami újat. A spenót fokhagymával régi barátság, semmi velőtrázó nincs benne. Viszont kiváló sültekhez, mindegy, hogy repül, bőg vagy úszik. Mi szeretjük. És eszméletlen gyorsan készen van.
Hozzávalók / 4 adag

A spenóthoz
80 dkg spenót (friss vagy mirelit)
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 tk őrölt szerecsendió
2 ek pirított mandulapehely (vagy fenyőmag)
1 ek napraforgó olaj

A tálaláshoz
0.5 közepes db édeskömény
0.5 dl habtejszín



Elkészítés

A spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük.
Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot.
Fedővel lefedve néhány percig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik.
Ekkor ízesítjük a fűszerekkel.
A végén felönthetjük egy kevés tejszínnel és tehetünk bele másik serpenyőben aranybarnára pirított natúr édesköményt.
A végén pirított magokkal díszítjük.