A csörögefánk készítését is nagymamámtól tanultam.
Hozzávalók/ 4 adag
A tésztához
3 db tojás
20 dkg finomliszt
1 ek rum
1 ek cukor
3 ek tej
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
2 ek porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés
A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót.
Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet, valamint a rumot és a cukrot.
Jó tíz perces munkával hólyagosra gyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, lisztet, ha kemény lenne, kis tejet teszünk hozzá.
Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, és letakarjuk. Magára hagyjuk jó 30 percre.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepét egy vagy két helyen bemetszük.
Forró olajba tesszük, úgy, hogy az a fele, ami a deszkán volt a nyújtáskor, felülre kerüljön.
Pár percig hagyjuk, mejd megforgatjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
0 Megjegyzések