Családunkban nagyon hamar népszerűvé vált.
Hozzávalók/ 2 adag

A túrófánkhoz
25 dkg tehéntúró
4 db tojás
6 evőkanál finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 ek cukor
1 csipet só

A sütéshez
3 dl napraforgó olaj


Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük /nem kell nagyon kidolgozni/.
Serpenyőben olajat forrósítunk, és két evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba. (Ügyelni kell arra, hogy az olaj legalább két ujjnyi legyen, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak.) Fontos, hogy a szaggatásnál fél evőkanálnál ne legyen több a tészta, és nagyjából egyformák legyenek.
Aranyszínűre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.