Nagyon kedveljük a pizzát, de csak a saját magunk által készítettet szeretjük igazán, rengeteget variáljuk ananásszal, gombával, különböző zöldségekkel, remélem, lesz aki kipróbálja majd.
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
75 dkg finomliszt
1 tasak instant élesztő
3 teáskanál só
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
4 dl víz (langyos)
Feltét
2 ek ketchup (ha van, fokhagymás)
15 dkg csípős kolbász
15 dkg szalámi
5 dkg csemegekukorica
3 közepes db vöröshagyma
45 dkg sajt
Elkészítés
Tészta
A tésztát alaposan összedolgozzuk, kelesztjük kb 30 percig, majd enyhén olajos kézzel adagokat szaggatunk belőle.
A nyújtásnál variálhatunk, nemcsak formailag és a vastagságát illetően, hanem hogy sima liszttel vagy búzadarával behintett deszkán nyújtjuk ki.
Feltét
A tepsibe helyezett tésztát lekenjük ketchuppal, nem kell vastagon, csak minden részét kenjük le.
Erre helyezzük tetszés szerint az összevágott, előkészített Hozzávalókat.
Sajtot reszelünk a tetejére, és betoljuk a 220 fokos sütőbe.
Mikor a sajt már szép piros, kivesszük, és élvezzük a fincsi pizzánkat.
0 Megjegyzések