Próbáltam már pizzát sütni itthon, ki tudja hányszor, de az csak nem olyan. Persze a sütő a ludas a dologban, mert nem lesz olyan forró, hogy 1-1,5 perc alatt megsüljön.
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
225 ml víz (meleg)
1 teáskanál cukor
4 kávéskanál instant élesztő
30 dkg finomliszt
5 dkg lenmag (darált)
1 ek napraforgómag (vagy lenmag )
1 tk só
2 ek szőlőmagolaj (vagy repceolaj)
1 evőkanál kukoricadara
A feltéthez
4 ek pizzaszósz
15 dkg ementáli sajt (reszelt)
A sütőlemez kikenéséhez
1 teáskanál szőlőmagolaj
Elkészítés
Egy bögrében oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, adjuk hozzá az élesztőt, jól keverjük össze.
A lisztet keverjük el az egész meg a darált lenmaggal, sóval, 2 ek olajjal. Öntsük bele az élesztős vizet, gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkára borítva dagasszuk be.
Kiolajozott tálba helyezzük, forgassuk meg, hogy a teteje is olajos legyen. Frissentartó fóliával lefedve duplájára kelesztjük.
Egy sütőlemezt kenjünk ki az 1 tk olajjal, szórjuk meg a darával, tegyük félre.
A tésztát rakjuk a deszkára, és huzigáljuk, nyomkodjuk kb. 35x25 cm téglalapra, helyezzük a sütőlemezre. Ismét fedjük be a fóliával, és kelesszük duplájára.
Gyújtsuk be a sütőt. Kenjük a tésztára a szószt, szórjuk meg a reszelt sajttal, forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a tészta széle megpirul.
0 Megjegyzések