Egy jó tartalmas leves után is ajánlom. Nagyon finom, omlós pite.
Hozzávalók / 8 adag

tésztához
50 dkg finomliszt
10 dkg sertészsír
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 db tojássárgája
4 ek tejföl
1 csomag sütőpor

töltelékhez
1.5 kg alma
1 púpozott ek cukor (ízlés szerint)
őrölt fahéj ízlés szerint
1 ek kekszmorzsa (szóráshoz)

tetejére
1 db tojássárgája


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerint mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény! Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
Ezután két részre osztjuk, 2 db cipót formázunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (24×39 cm).
Kinyújtjuk az első lapot, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre. Villával megszurkáljuk a tetejét. Tojássárgájával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt, felszeleteljük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.