Idén rengeteg sárgabarack termett, így többször is megsütöttem ezt a finom pitét. A tésztája nagyon könnyű, és pl. sárgabarack helyett szilvával is elkészíthetjük.
Hozzávalók / 4 adag

16 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
6 db tojás
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
20 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
3 ek barna cukor
1 kg sárgabarack


Elkészítés

A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele).
Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.