Egyik este felbontottunk egy palack finom francia bort: önmagában való kortyolgatásra túl "ütősnek" bizonyult, valami rágcsálnivaló után kiáltott. Így került sor ezekre a pikáns korongokra.
A receptet itt találtam.
Hozzávalók/ 4 adag
A tésztához
15 dkg kéksajt
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj (hideg)
5 dkg dió (kis darabokra vágva)
2 db tojás
1 kk só
1 kk fekete bors (frissen őrölt)
1 kk cayenne bors
A kenéshez
1 db tojássárgája
1 ek tej
Elkészítés
A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot.
A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépünk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
A tésztát megfelezzük és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
A pihentetési idő leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségből.) Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
Légkeverésen, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
0 Megjegyzések