Egyik kedvenc éttermemben ettem isteni finom oreo sajttortát, és minden áron el szerettem volna otthon készíteni. Többször megsütöttem ilyen-olyan változtatással, végül a 4. próbálkozás hozta a várt sikert. Természetesen nem pontosan ugyanolyan ízű, mint az étteremben, de ugyanúgy isteni finom és abbahagyhatatlan.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
20 db oreo keksz
110 g margarin

A krémhez
250 g mascarpone
250 g tehéntúró
2 ek tejföl
3 db tojás
3 evőkanál finomliszt
4 csapott ek porcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma

A tetejére
10 db oreo keksz


Elkészítés

A tésztához
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
20 db Oreo kekszet aprítsunk, zúzzunk porrá, majd keverjük össze az olvasztott margarinnal. Hagyjuk állni őket 4-5 percig.
Ha ez letelt, toljuk be 15 percre a sütőbe, ezután vegyük ki, és hagyjuk pár percig hűlni, hogy ne legyen tűzforró, amikor a krém rákerül.
A krémhez
A sütőt vegyük vissza 150 fokra.
A krémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd óvatosan egyengessük el a kekszes alap tetejére.
A tetejére
10 db oreo kekszet óvatosan tördeljünk el, és csinosan nyomkodjuk bele a krémbe.
Ezután a tortát tegyük a 150 fokos sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg, míg a teteje épphogy elkezd sárgulni.