Kedves barátném nagyszerű receptje. Gyerekeimnek a meggyes változatt jobban ízlett, de azért ebből sem maradt egy morzsa sem.
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
14 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4 ek tej
0.5 tk fahéj
5 dkg barna cukor
8.5 dkg margarin (olvasztott)
3 db őszibarack (vagy 35 szem meggy)
A morzsához
5 dkg finomliszt
5 dkg barna cukor
5 dkg margarin
0.5 tk fahéj
Elkészítés
A tésztához valókat a gyümölcs kivételével egy tálban összekeverjük.
Egy kb. 20-25 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A sütemény tetejére egymás mellé rakosgatjuk.
A morzsához a Hozzávalókat összegyúrjuk és nagylyukú reszelőn a gyümölcsre reszeljük.
Kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
0 Megjegyzések