Egyik kedvelt szilvás süti a családban :)
Hozzávalók / 5 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 csipet só
10 dkg vaj
8 ek víz (hideg)
2 tk ecet

A töltelékhez
1 kg szilva
1.2 dl habtejszín
2 ek cukor
2 db tojás
1 tk fahéj


Elkészítés

A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.
A vajat kis darabokban a keverékhez adjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk.
Hozzáöntjük a vizet és az ecetet is, és összegyúrjuk a tésztát, majd 30 percre bedobjuk a hűtőbe.
Ezalatt megtisztítjuk, és kimagozzuk a szilvát.
A tejszínt kikeverjük a cukorral, a tojásokkal és a fahéjjal.
A tésztát egy kerek vajazott formába nyújtjuk, peremet hagyunk, és kirakosgatjuk rozetta-szerűen a szilvával.
Így sütjük 10 percig 220°C-on.
Ezután leöntjük a tejszínes keverékkel, és visszatesszük 190°C-ra 25 percig sülni. Akkor jó, ha már éppen nem rezeg a közepe.
Kicsit hagyjuk hűlni, és már fogyasztható is.