Férjem születésnapjára készítettem. Oda van a spanyol emberekért, ételekért. No nem lett olyan szépséges, mint a szakácskönyvekben látható, de nagyon ízlett neki.
Hozzávalók / 8 adag

2 bögre rizottó rizs
1 csipet sáfrány
1 l csirke alaplé
25 dkg tigrisrák
25 dkg kagylóhús
50 dkg csirkemell filé
2 közepes db sonkahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 közepes db kápia paprika
2 közepes db paradicsom
20 dkg zöldborsó
1 db chili
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika


Elkészítés

Egy jókora serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a felcsíkozott kápia paprikát és a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg a csirke kifehéredik (egy kicsit meg is pirulhat). Ekkor adjuk hozzá a füstölt paprikát.
Következő hozzávaló a chili és a fokhagyma, majd ha egy kicsit pirultak, akkor a felkockázott paradicsom. Tovább kevergetjük, sütjük.
Most következik a rizs, melyet szétterítünk a serpenyőben.
A csirkealaplevet felforrósítjuk, a sáfrányt hagyjuk benne ázni 5-10 percet. Evvel az alaplével engedjük fel a sülő rizst. Kicsire vesszük a lángot, hogy lassan, gyöngyözve főjön az étel kb. 15 percig.
Ekkor egyenletesen eloszlatjuk rajta a zöldborsót, a rákot és a kagylóhúst, és ezekkel együtt főzzük még 5 percig. A végén kevés citromot is facsarhatunk a tetejére.