Diétázom, és olyan ételeket keresek, amelyek beleférnek az étrendembe, de mivel itt a nyár, szerettem volna minél több zöldséget felhasználni hozzá. Találtam pár receptet, de nem igazán feleltek meg teljesen az én ízlésemnek, ezért úgy döntöttem, kicsit vegyítem őket. Hát így született ez a recept, nekem nagyon ízlett. :)
Hozzávalók / 4 adag

1 db padlizsán (közepes)
1 nagy db cukkini
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált pulykahús (vagy csirkehús)
400 g konzerv paradicsom
5 dkg sűrített paradicsom
1 ek ketchup (cukormentes, ízlés szerint)
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
10 dkg sajt (reszelt, ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek vaj (a jénai kikenéséhez)

Elkészítés

Minden zöldséget karikára vágunk (cukkini, padlizsán, paprika, hagyma).
Először a cukkinit kevés olajon megpároljuk, külön tányérra tesszük. A padlizsánt is kevés olajon megpároljuk, majd azt is másik tányérra tesszük (vagy egy nagy tányér esetén az egyik felére rakjuk a cukkinit, a másik felére a padlizsánt).
Következik a paprika és a hagyma, ezt együtt tesszük bele a wokba, és ezt is megpároljuk. Ha kész, félretesszük.
A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a konzerv paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a ketchupot (én azért rakom bele, mert nem szeretem a tömény paradicsom ízt, így kicsit édesebb), valamint sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük.
Előkészítünk egy jénai tálat, kivajazzuk. Soronként belehelyezzük a cukkini felét, rá a padlizsán felét, majd a paradicsomos hús felét. Majd újra a maradék cukkinit, padlizsánt és a paradicsomos húst soronként. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát-hagymát.
A sütőt előmelegítjük, a jénaira alufóliát rakunk, és berakjuk a sütőbe kb. 10-20 percre (sütőtől függően). Én kb. 20 percig hagytam még így.
Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, majd reszelt sajtot szórunk rá (diétázóknak zsírszegény), majd alufólia nélkül visszarakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz egy kis barnás színe.
Köretként a férjemnek barna rizzsel tálaltam, én magában ettem. Jó étvágyat! :)