Családom kedvence!
Hozzávalók/ 4 adag
0.5 kg tehéntúró
2 db tojás
20 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg finomliszt
50 g búzadara
1 kk citromhéj
3 dl napraforgó olaj
1 csipet só
Elkészítés
A túrót villával jól áttörjük.
Beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Eléggé ragacsos massza lesz belőle, de azért szép gombócokat lehet formálni.
30 percet pihentetjük (hűtőben).
Mikor az olaj elérte a megfelelő hőt, akkor a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, és megsütjük.
Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).
0 Megjegyzések