A forgácsfánk nálunk kifejezetten farsangi sütemény, az Elkészítési módját a nagymamámtól tanultam.
Hozzávalók/ 6 adag
6 db tojássárgája
2 dl tejföl
50 dkg finomliszt
2 ek cukor
2 ek rum
Elkészítés
A lisztet egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a rumot. Ezt jól összegyúrjuk.
A tésztánkat 30 percig pihentetjük. Ezt követően meglisztezett gyúródeszkára tesszük, és levestészta vékonyságúra sodorjuk. Derelyevágóval téglalap alakúra vagdossuk.
Az így kapott téglalapok közepét kétszer bevágjuk úgy, hogy a szélekkel párhuzamos legyen. (Egy hasadéknak kell keletkeznie.)
Forró olajban kisütjük, és még melegen porcukorral meghintjük.
0 Megjegyzések