Drága hugicámtól ellesett recept általam átgondolt változatát élvezhetitek, jó étvágyat Mindenkinek!
Hozzávalók / 4 adag

25 dkg koktélrák (vagy garnélarák)
1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
80 dkg konzerv paradicsom (2 doboz hámozott )
1 dl fehérbor
50 dkg spagetti tészta
2 ek olívaolaj
bazsalikom ízlés szerint (frissel az igazi)
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg parmezán sajt (ízlés szerint)


Elkészítés

Egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát.
Egy serpenyőben hevítsünk olivaolajat, majd a felkockázott hagymát pirítsuk meg.
A rákot és a felszeletelt fokhagyma felét adjuk a hagymához, és öntsük rá a bort majd így pároljuk kb. 5 percet, sózzuk, borsózzuk, egy kevés pirospaprikát teszünk hozzá, illetve hozzáadjuk a bazsalikomot is.
A párolás után hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket - természetesen friss paradicsomból is készíthető, de macerásabb -, és összerottyantjuk, kb. 5 perc, ha egészben vannak a parik nyomkodjuk szét.
A végén hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és ha kell még bazsalikomot is teszünk bele.
A tésztát leszűrjük, tányérra tesszük, majd hozzáadjuk a paradicsomos rákot, és a végén parmezánt reszelünk a tetejére, és egy pohár fehérbor kíséretében tálaljuk! :)