Az olasz pizza helyett lássuk most az amerikai receptjét!
Hozzávalók / 2 adag
20 dkg finomliszt
4 evőkanál kukoricadara
5 dkg vaj
1.5 dl víz
0.5 kávéskanál só
0.5 ek cukor
7 g instant élesztő
1 ek olívaolaj
45 dkg konzerv paradicsom
15 dkg mozzarella
5 dkg parmezán sajt
2 kk oregánó
2 gerezd fokhagyma
10 g vöröshagyma (1 ek reszelve)
1 kávéskanál só
1 dkg cukor
Elkészítés
A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a kukoricadarát egy nagyobb tálba tesszük.
Hozzáöntjük a langyos vizet és az olvasztott, de nem forró vajat, és jól összedolgozzuk. A tésztagombócot jól bekenjük olívaolajjal. Meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, és egy kisebb lábosba tesszük a paradicsommal együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a szárított oregánót, majd 20 percig kis lángon főzzük. A végén villával összenyomjuk a nagyobb darab paradicsomokat.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Egy 20 centis, sütésálló öntöttvas serpenyőbe, piteformába vagy kapcsos tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral.
Ügyeljünk rá, hogy a tészta széle túllógjon az edényen.
A mozzarella 3/4 részét lereszeljük, a maradékot csíkokra vágjuk. A mozzarellát a tésztára szórjuk, majd beterítjük a paradicsomszósszal. A maradék csíkokat a tészta széléhez tesszük, és ráhatjuk a lelógó részeket. Óvatosan odanyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.
A reszelt parmezánt a paradicsomra szórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
0 Megjegyzések