A tormareszelésnél gyűlöletesebb és kínzóbb konyhai művelet szerintem nem nagyon létezik. Én nem is reszeltem, hanem robotgéppel aprítottam össze. Az eredmény: nincs sírás, nincs csípés, tökéletes állag. A gyömbér pedig különösen jót tesz neki, próbáljátok ki!
Hozzávalók / 6 adag

1 db torma
50 ml fehérborecet
40 ml víz
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 hüvelykujjnyi gyömbér


Elkészítés

Először az ecetből, a langyos vízből, a sóból és a cukorból elkészítjük a levet. Mindent összeöntünk, és addig kavarjuk, amíg a kristályok eltűnnek.
A tormát és a gyömbért megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Ezután mehet a késes betétű robotgépbe, ahol addig daráljuk, amíg a kívánt állagot el nem éri.
Kivesszük, egy tálkába tesszük, és gyorsan ráöntjük az előzőleg kikavart levet. Minél tovább hagyjuk állni önmagában a "lereszelt" tormát, annál csípősebb lesz!
Jól zárható üvegbe töltjük, és hűtőben elvan legalább 1,5-2 hónapig.