Számtalan Woody Allen film közül a Süti nem süti az egyik kedvencem, mert hihetetlenül vicces karakterekkel, számtalan remek sütivel és tésztával van ellátva. A pár minden este együtt vacsorázik, és minden áldott este ugyanazt az ételt eszik. Ami nem más, mint a húsgombócos spagetti. Én soha életemben nem ettem még ilyet, ezért gondoltam, itt a remek alkalom, és kipróbálom.
Hozzávalók / 4 adag
Húsgombóc
2 szelet kenyér
2 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
40 dkg darált marhahús
2 db tojás
1 ek petrezselyem
Mártás
40 dkg paradicsom
40 g sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj
1 ek bazsalikom
10 dkg parmezán sajt
35 dkg spagetti tészta
chili ízlés szerint
Elkészítés
A kenyereket lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi.
5 percig áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és kinyomkodjuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük rajta.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a felkockázott friss paradicsomot és a bazsalikomot.
Sóval, borssal, cukorral ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk.
Kis lángon, kevergetés mellett 20 percig főzzük.
A kenyeret, tojást, húst és a fűszereket összekeverjük, majd golyókká formázzuk.
A fasírtgolyókat sütőben vagy serpenyőben elősütjük, majd a mártásba tesszük, és újabb 30 percig fűzzük.
Közben kifőzzük a spagettit, ha elkészült, ráöntjük a mártást, rászedjük a húsgolyókat, parmezánnal és bazsalikommal tálaljuk.
0 Megjegyzések