Egy újabb „mi-van-a-hűtőben?” sikertörténet.
Hozzávalók / 4 adag

250 g tészta
10 szelet bacon
450 g csiperkegomba
4 gerezd fokhagyma
1 közepes db vöröshagyma
150 g csemegekukorica
200 ml tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek petrezselyem


Elkészítés

Felkockázzuk a sonka-szalonnát (bacon), és kis lángra rakjuk, hogy kiolvadjon a zsírja, amire majd a felkarikázott hagymát és fokhagymát tesszük picit dinsztelődni. Aztán a megpucolt és felszeletelt gombát is rádobjuk, és kavargatva megpuhítjuk.
Időközben megfőzzük a tésztát is sós vízben, majd leszűrjük.
Egy hőálló (jénai) edénybe rétegezzük a tésztát, a dinsztelt hagymás gombát, kukoricát.
Felaprítjuk a petrezselymet, majd ízlés szerinti só és bors társaságával a tejfölbe keverjük. Az így kapott „szószt” pedig ráöntjük a tésztás gombára, majd jól összedolgozzuk, összekavarjuk.
15-20 percre sütőbe rakjuk.