Anyukám ezt az ételt mindig másképp készíti, de mindig istenire sikerül. Ezt a változatot ellestem tőle, és még nem csalódtam benne.
Hozzávalók / 4 adag
500 g spagetti tészta
0.5 kg darált sertéshús
1 közepes db fehér hagyma
5 dl passzírozott paradicsom
5 teáskanál fűszerpaprika
2 kávéskanál só
5 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
bors ízlés szerint
2 dl víz (kb. fél bögre)
Elkészítés
A hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.
A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízbe tesszük főni. (Figyeljünk oda, hogy elég olajat tegyünk a vízbe, mert ha túl keveset teszünk, akkor a tészta össze fog ragadni.)
A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is.
Amikor már eléggé összekevertük, a húsra mehet a passzírozott paradicsom is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele vizet is. (Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.)
Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal, és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot.
0 Megjegyzések