Spórold meg az olajszagot, és készíts sütőben sült fánkokat fél óra alatt!
Hozzávalók/ 6 adag

A tésztához
250 g finomliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
100 g olvasztott vaj
250 ml tej

A tetejére
50 g vaj
100 g cukor
2 kávéskanál fahéj

Elkészítés

A tésztához
A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a sütőport.
Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
Csomómentesre keverjük a tésztát, majd habzsákba töltjük.
A fánkforma mélyedéseit félig megtöltjük a tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tetejére
Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután az egyik oldalukat megforgatjuk olvasztott vajban és fahéjas cukorban.