A Latin világban népszerű churrosnak, sült tésztarudacskának rengeteg változata létezik. Ennél
egyszerűbb fánkot nem lehet készíteni.  A mostani változatot kávé mellé szolgáltam fel, de nagyon finom forró csokiba mártogatva is.
Hozzávalók/ 4 adag

3.5 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj
300 g finomliszt
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
fahéj ízlés szerint
1 ek porcukor

Elkészítés

A vizet az olajjal keverjük el, és forraljuk fel. Öntsük hozzá a lisztet és gép mixernek a dagasztókarjával keverjük össze.
Nyomózsákba töltjük, és kb. 7 cm-es rudacskákat nyomunk belőle egy sütőpapírra.
Egy lábasban olajat melegítünk, és aranybarnára kisütjük.
Ha kész, megszórjuk fahéjas porcukorral.