Az elnevezés kicsit becsapós, ne a klasszikus túrófánkra gondoljatok!
Ha van, ha nincs szagelszívó, ki szeret egy jó adag forró olaj mellet ácsorogva sütögetni? Na, hát erre itt egyáltalán nincs szükség. Bár meg volt terítve, a villák fölöslegessé váltak, mert mindenki kézzel "tunkolta" a sűrű házi barackdzsembe.
Hozzávalók/ 5 adag

25 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
1 csipet só
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
1 ek napraforgó olaj (a kenéshez)
5 ek sárgabarackdzsem (a tálaláshoz)


Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a sót.
Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd kézzel jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
Alaposan belisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ez a mennyiség 2 tepsire való, így 2x16, tehát összesen 32 tallérunk lesz.)
Tegyünk a tepsikbe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal.
Sütőben süssük meg. (A sütés időtartama változhat!