Milánói makarónira vágyott a család. De hogy ne legyen az a megszokott tészta, tejföllel megbolondítva, sütőbe toltam. A végeredmény és a vacsora után megmaradt mennyiség magáért beszélt :-).
Hozzávalók / 6 adag

50 dkg makaróni
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
25 dkg gomba
50 dkg sűrített paradicsom
150 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt (reszelt)
1 ek olívaolaj

Elkészítés

Feltesszük a vizet melegedni a tésztának, ha felforrt, kifőzzük benne a makaróni tésztát.
Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A darált húst megpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
Amíg a hús pirul, megpucoljuk, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adjuk.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánóval ízesítjük.
Miután összeforrt, a megfőtt tésztával összekeverjük, a kis pohár tejfölt a tetejére öntjük, és mehet a sütőbe épp csak annyi időre, hogy a tejföl pirulni kezdjen.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.