Már írtam máskor is, hogy nálunk a "ne legyen mindig hús" az alapszabály. Tehát itt egy nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető zöldséges recept. Vacsorára különösen megfelel, mert egyáltalán nem fekszi meg a gyomrot.
Hozzávalók / 4 adag

1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg gomba
25 dkg cukkini
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 db paprika (piros húsú)
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

Mindent szépen megtisztítunk, feldarabolunk.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát, a répát, a petrezselyemgyökeret és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 5 percig (azaz félkészre) pároljuk. Ekkor keverjük közé a cukkinit, és újra lefedve még jó 5 percig pároljuk, míg minden puha nem lesz. De szét azért ne főzzük! Végül a felaprított petrezselyemzölddel is rottyantunk rajta egyet, és már kész is vagyunk.
Főtt rizzsel tálaljuk, de szerintem tésztával vagy nokedlivel is megállja a helyét.