Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :)
Hozzávalók / 4 adag
1 közepes db káposzta (zsenge tavaszi kb. 1 kg-os)
só ízlés szerint
2 ek ecet (15%-os)
2 púpozott ek cukor
0.5 kávéskanál köménymag
1 l víz
Elkészítés
A káposztát megtisztítjuk, felnegyedeljük, és kivágjuk a torzsáját.
A negyed káposztákat deszkára fektetve vékonyan felszeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk, és összeforgatjuk.
Amíg a káposzta a sóban pihen (kb. 10 perc), megcsináljuk a salátalevet. Egy lábasba mérjük a vizet, belerakjuk a cukrot, ecetet és a köménymagot, majd felforraljuk. A kész levet félretesszük hűlni.
A káposztát jó alaposan kinyomkodjuk, majd leöntjük a langyosra hűlt salátalével.
Megkeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések