Szeretjük az egyszerű leveseket. A tejföltől és a füstölt sajttól gazdag ízű levest kapunk.
Hozzávalók / 4 adag

A leveshez
25 dkg karfiol
1 kis fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 kis db fehérrépa
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
2 ek tejföl
1 l víz
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint

A sajtos nokedlihez
1 db tojás
3 dkg füstölt sajt (reszelve)
1 csipet só
2 evőkanál finomliszt

A tálaláshoz
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és negyed karikákra vágjuk. A zöldségeket a megpirított hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig így pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük a zöldségeket.
Közben elkészítjük a nokedlit. A tojást csipet sóval elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a lisztet. Ha sűrű lenne, pici vízzel lehet lazítani.
1 ek lisztet kevés olajban megpirítunk, levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, a tejfölt, és kb. 2 dl kevés vízzel hígítjuk, majd a forrásban lévő leveshez öntjük.
Felforraljuk, és beleszaggatjuk a nokedlit. Pár percig főzzük, míg a nokedli megpuhul.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.