Nagy-nagy kedvenc ez a leves. Imádom. Évek óta már jó párszor megfőztem. Hiába nagy az adag, ami kijön ebből a mennyiségből, mindig 1 nap alatt elpusztítjuk. 2-3 tányérral is képesek vagyunk megenni belőle egymás után. :) Nyami!
Hozzávalók / 4 adag

24 gerezd fokhagyma
2 vöröshagyma
4 ek vaj
4 ek liszt
1,5 l húsleves alaplé
2,5 dl főzőtejszín
2 dl tej
2 ek citromlé
bors
szerecsendió
apróra vágott metélőhagyma (snidling)

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, ezalatt összezúzzuk a fokhagymagerezdeket. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a fokhagymát is, és rövid ideig pároljuk őket.
Belekeverjük a lisztet, kicsit még sütjük, majd kis adagokban, mindig szépen elkeverve leöntjük a húslevessel.
Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a citromlevet is, fűszerezzük. Főzzük kb 30 percig. Ha már szépen forr, megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
Ha nem szeretjük a hagymadarabkákat, turmixoljuk le a levest. (Minket nem szokott zavarni, én ezt a műveletet mindig megspórolom magamnak.)
Tálaláskor adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Kenyércipóban isteni, de pirítós és Hugh hamis pesto-s kenyere is remek hozzá.