A receptet keresztanyukámtól tanultam, ő specialistája a Szőröcskének.:-) Nagyon finom sós süti, kicsit babrás, de megéri elkészíteni!:-)
Hozzávalók / 12 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 ek só
1 ek fűszerpaprika (csemege)
1 dl tej
2 ek tejföl
25 dkg margarin

A krémhez
15 dkg margarin
10 dkg sajt (reszelt)
20 dkg tömlős krémsajt (tejszínes)


Elkészítés

A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a sót, paprikát, valamint elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint.
Az lisztes anyaghoz hozzáadjuk az élesztőt és a 2 tojássárgáját, valamint 2 kanál tejfölt.
Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
Ha a 2 kanál tejföl kevésnek bizonyul, akkor még tetszés szerint adunk hozzá.
30 percet pihentetjük a tésztát.
Pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 2 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 15-20 perc alatt megsütjük a kis pogácsákat.
A krémhez a margarint habosra kavarjuk a sóval, 10 dkg reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a tömlős sajtkrémet is.
Ha kihűltek a pogácsák, nyomózsák segítségével kettőt összeragasztunk a krémmel. Kissé megnyomjuk a ragasztás után, hogy a krém kissé "kibújjon", és reszelt sajtba hempergetjük.