Gyerekkori emlékeim között szerepelt ez az étel, Szegeden ettem először, és nagyon ízlett. Meleg nyári napokon kellemes étel.
Hozzávalók / 4 adag
0.5 db közönséges tök
kapor ízlés szerint (apróra vágva)
2 teáskanál ételízesítő
só ízlés szerint
1 teáskanál ecet (ízlés szerint)
2 csapott ek finomliszt
175 g tejföl
3 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
Elkészítés
A főzőtököt lereszeljük, vízben ecettel, kaporral, sóval, ételízesítővel feltesszük főni.
Mikor már majdnem puha a tök, elkészítjük a habarást (liszt, őrölt paprika, tejföl, víz), és besűrítjük vele a levest.
Ha kell, utánasózunk, és teszünk még bele ecetet.
Tálalásnál felkarikázott házi füstölt kolbit teszünk mellé.
0 Megjegyzések