Kicsit más fűszerezéssel, de nagyon finom hétköznapi ebéd.
Hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez
60 dkg darált sertéslapocka
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dkg rizs
8 közepes db fehér paprika

A mártáshoz
500 g sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
3 dl víz (annyi, hogy félig ellepje)
1 ek metélőhagyma
oregánó ízlés szerint

Elkészítés

A darált húst sóval, borssal, paprikával, tojással, reszelt hagymával, a fokhagymával és a rizzsel összedolgozzuk, és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük.
A maradékból gombócokat formálunk, és azokat is a lábasba rakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ételízesítőt dobunk bele, és ha félig megpuhult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, cukrozzuk.
Megszórjuk a fűszerekkel, és készre főzzük.
Főtt petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adunk mellé.