Gyerekkoromban nagymamám rengeteg csörögét sütött, de alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön.
Hozzávalók/ 12 adag
35 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 teáskanál cukor
1 csipet só
3 db tojássárgája (a maradék tojásfehérjéből pedig akár az ebédnek való sajtpuffancs is elkészülhet, recept a blogomon)
150 g tejföl
2.5 dl tej
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, amire pici citromlevet cseppentünk, hogy elvegye a sütőpor vad utóízét.
Hozzákeverjük a cukrot, sót, tojások sárgáját, tejfölt és a végén a tejet fokozatosan adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk (akkor jó, ha puha és elválik a kezünktől).
Azonnal kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 15 cm hosszú, 8 cm széles csíkokat vágunk belőle.
A csíkokba középre bemetszést ejtünk, amin átbújtatjuk a tészta mindkét végét.
Forró olajba dobjuk, mindkét felét aranybarnára sütjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral, és lekvárral fogyasztjuk.
0 Megjegyzések