A gyerekek egyik kedvenc nasija, gyors és egyszerű. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
Hozzávalók/ 4 adag

25 dkg tehéntúró
2 ek cukor
150 g tejföl
2 db tojássárgája
1 db tojás
1 csipet só
6 púpozott ek finomliszt (vagy amennyit felvesz)
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)


Elkészítés

A túrót villával összetörjük, a hozzávalókkal elkeverjük, majd apránként adagoljuk bele lisztet, amennyit a tészta felvesz.
Hagyjuk 10 percet állni. Közben felforrósítjuk az olajat, egyenletes közepes hőfok legyen, ne túl forró, ne túl langyos.
Két kanál segítsévégel a fánkot beleszaggatjuk az olajba, és mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.