Mit főzzünk, ha üres a hűtő, boltba nem nagyon lehet eljutni a hóátfúvások miatt, és valami meleget szeretnénk gyorsan enni :-)).
Hozzávalók / 4 adag

A leveshez
8 dkg vaj
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (duci)
2 db leveskocka
1.25 l víz
só ízlés szerint (pici)
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
175 ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő

A tálaláshoz
80 g levesgyöngy

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát. Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, kicsit pirítjuk, míg illatozni nem kezd, majd felöntjük a zöldségleveskockás vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük petrezselyemlevéllel. 10 percig főzzük.
Egy kis doboz tejfölt csomómentesre keverünk a 2 ek étkezési keményítővel, majd rámerünk 1 merőkanál levest, és azzal is elkeverjük (így biztosan csomómentes lesz),  és ezt adjuk a leveshez - átforraljuk, és kész a leves.
Levesgyönggyel - petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.