A nyaralásból hazaérve egy egész napos utazással a hátunk mögött senkinek nem volt kedve a bevásárláshoz. Jómagam amúgy is szeretem a kihívásokat, úgyhogy kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját, és kipakoltam a benne fellelhető, általam hasznosnak vélt élelmiszereket. 
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg burgonya (sárga, ella)
1 kis db zeller
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db tv paprika
1 nagy db paradicsom
3 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl tejföl
1 teáskanál mustár
3 ek olívaolaj


Elkészítés

A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellert kockára, a répát vékony karikára vágjuk.
A paradicsom héját forró vízben megrepesztjük, hideg víz alatt pedig lehúzzuk, majd apróra kockázzuk.
Egy lábasba olívaolajat forrósítunk, és a hagymát megpirítjuk rajta.
Majd jöhet először az apróra szelt paprika, és pár perc után a paradicsom. Én ekkor szoktam fűszerezni, a pirospaprika ugyanis nem tudja megkeseríteni a már szaftos alapot.
Vizet öntsünk alá, és főzési idejük alapján először a zellert, majd a répát és a krumplit szórjuk bele a lábasba.
Ha minden megfőtt, ellenőrizzük a fűszerezést és a lébőséget.
Kis tálkában keverjük simára a tejfölt és a mustárt egy kis levessel fellazítva, majd a leves folyamatos kavarása mellett öntsük az edénybe.
Pár perc múlva kész a finom levesünk.