Egy vidéki vendégség alkalmával kínáltak meg ezzel a csodával, azóta csak így készítem a gombalevest.
Hozzávalók / 4 adag
A leveshez
0.5 kg gomba
0.5 kg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
A galuskához
2 db tojás
só ízlés szerint
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a tárkonyt.
Amíg megfő a krumpli, megcsináljuk a galuskát. Összekeverjük a 2 tojást sóval és annyi liszttel, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk, majd beleszaggatjuk a levesbe. (Vagy a legegyszerűbb, ha egy kisebb nylonzacskóba beletesszük, levágunk egy kicsit az egyik csücskéből és belecsorgatjuk a levesbe.)
Miután megfőtt minden a levesben, egy kis tejfölt összekeverünk liszttel, és beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, ha kell utánafűszerezünk, és kész az isteni ízű és illatú levesünk.
0 Megjegyzések