Nagyobbik fiam kedvéért készült habarásmentesen, tejszín nélkül ez a leves. Ezentúl, csak így fogom főzni, mert sokkal könnyebb és finomabb.
Hozzávalók / 4 adag

3 nagy db zeller
1 kis fej vöröshagyma
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
1.5 l csirke alaplé (leveskockából is lehet)

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A zellert felkockázzuk (kockacukor nagyságúra) és a hagymához adjuk. 5-10 percig pirítjuk rajta. A végén beledobjuk az áttört fokhagymát és 1-2 percig ezzel is pirítjuk.
Húsleves alaplével felöntjük, fehérborssal ízesítjük. Puhára főzzük.
Ha a zeller puha, akkor botmixer segítségével pépesítjük.