Ajánlom ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebéd mellé.
Hozzávalók / 4 adag
60 dkg csirke
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
10 dkg karalábé
0.5 db paprika
1 kis db paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
1 szál lestyán
1 db zellerlevél
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
175 ml tejföl (vagy görög joghurt)
3 ek ecet
só ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, egy egész hagymát, felszeletelt paprikát, paradicsomot, aprított lestyán, zellerzöldet, 8 gerezd fokhagymát..
Lassú tűzőn kb. 50 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni. 3 ek ecet adunk hozzá.
A tejfölt vagy görög joghurtot és lisztet homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest, hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe. 2 percig a levest felforraljuk.
A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
0 Megjegyzések